Jaro

Jsou malé, nenápadné, ale neuvěřitelně výživné. Například takových 30g brokolicových klíčků obsahuje stejné množství antioxidantů jako tři růžičky brokolice. Klíčky si můžeme vypěstovat kdekoli a v kterémkoli ročním období. Dozrají za 3-5 dní a nevyžadují sluneční paprsky ani půdu.

Klíčení je proces, při kterém ze semínka vyroste klíček.

Právě klíčení způsobuje, že semena, luštěniny, obilniny, ořechy, které necháme naklíčit, jsou pro nás snáz stravitelné a velmi výživné. Jejich konzumace má tolik výhod!!

Jaro je ideálním obdobím na vyzkoušení klíčení.
Přiznám se, že i já ho budu s Vámi teď prakticky zkoušet poprvé.
Jak správně začít a jaké jsou výhody konzumace klíčků se dočtete v dnešním článku.

Po zimě je potřeba doplnit čerstvé vitamíny, abychom tak snadno nepodléhali jarní únavě a nachlazením.

Jak na to?

Jarní, hlavně ranné rostlinky, mají velkou sílu a mnoho účinků. Tyto nenápadné rostliny obsahují pro náš organismus velice cenné látky, které podporují neutralizaci a vylučování odpadních produktů metabolismu a toxinů pocházejících ze zevního prostředí. Příroda nám po zimě nabízí to nejlepší, co pro naše tělo má.
Které Vám po zimě pročistí organismus a pomohou od drobných neduhů?

Jaro je běžně obdobím očisty a detoxikace našeho těla.
Pojďme mu pomoci výběrem vhodných tekutin...

Letošní zima byla sice mírná, přesto se u nás může dostavit jarní únava, proto vyzkoušejte naše tipy, jak ji zvládnout lépe s vhodnými potravinami.

Přihlásit se k odběru RSS - Jaro