Dnes ráno najdete na jídelníčku KUSKUS.
Už jste o něm někdy slyšela nebo ho dnes budete jíst poprvé? Mám tu pro Vás prá zajímavostí...
KUSKUS je tvrdozrnná pšenice zpracovaná do drobných kuliček, nejčastěji se vyrábí z bílé pšenice zbavené obalových vrstev, takže přichází o řadu vitamínů, minerálů a o vlákninu. Proto je lepší celozrnný kuskus, který si všechny tyto prvky zachovává, navíc pokud ho koupíte v bio kvalitě, uděláte pro zdraví to nejlepší. K nám se dostává jako sušený instantní produkt, který nabobtná jen v horké vodě.
Kuskus je velmi výživný, obsahuje spoustu sacharidů, vlákninu, bílkoviny, vitamíny skupiny B, vitamin E, vápník, železo a fosfor a jen minimum tuku. Dodává energii, výborně zasytí.
Kuskus se dá připravit na celou řadu způsobů. Je variantou k rýži nebo těstovinám, používá se jako příloha k masu nebo k zeleninovým pokrmům, k omáčkám, ale lze ho využít i nasladko (tuto úpravu najdete v jednom z dalších jídelníčků).
Tak dobrou chuť!