10 důvodů, proč říct kupované krabičkové dietě NE

S nabídkou kupovaných krabičkových diet se "roztrhl pytel". Propagují je známé herečky, zpěvačky i sportovci.

Je lákavé mít jídlo připravené "bez práce", ale jsou tu i nevýhody...a právě o nich je náš dnešní článek.

Začneme hned...

1.) Nenaučí Vás přemýšlet o zdravém stravování a potravinách. Tyto diety Vás nenaučí vybírat vhodné varianty jídel a nakupovat zdravé suroviny.

2.) Nenaučí Vás zdravě vařit. - Jídla dostáváte přímo připravená, takže se nenaučíte připravovat jídla zdravěji.
A po skončení snažení, zase budete smažit řízky a hranolky ve fritéze...
Udělám malou odbočku od tématu. - Pokud by Vás zajímaly konkrétní rady: Jak poznat opravdu zdravý recept - stáhněte si náš EBOOK (stačí kliknout na červenou lištičku). 

3.) Po skončení se vrátíte znovu na start. - Vrátíte se zpátky ke svým návykům a výsledky budou ty tam.
Navíc, si třeba dopřejete něco, co Vám v krabičkách "chybělo".

4.) Jojo efekt je tu. - Z dob krabičkové diety je navíc Vaše tělo naprogramováno na nízký příjem energie a pokud se vrátíte zpět ke svým běžným porcím, může se dostavit jojo efekt.

5.) Většinou musíte o víkendu stejně vařit. Většina rozvážkových firem funguje jen ve všední dny a o víkendu si stejně musíte vařit sama/sám.

6.) Nevíte z čeho jídlo je. – Obecně kvalita těchto služeb je různá, ale hlavně nevíte nic o použitých surovinách.

7.) Čerstvost by mohla být kamenem úrazu. – Co se také nedozvíte, jak čerstvé Vaše jídlo je.

8.) Nutnost domluvit se na místě a čase doručení. – Domluvit se na přesném čase a místě doručení jídel, může být problém.

9.) Velká finanční náročnost – Dát několik tisíc za zdravé jídlo jednoho člena domácnosti, může být finančně docela citelné.
Navíc krabičky jsou až o 70 % dražší než domácí příprava jídla.

10.) Nemusí Vám chutnat. - Jídla jsou vařena dietně, a tak aby chutnala většině, ale Vám třeba chutnat nemusí.

Jaké je řešení? Domácí krabičková dieta

My v našich stravovacích principech doporučujeme „domácí krabičkou dietu“, kterou Vás rádi naučíme…

  • naučíte se pravidelně jíst
  • "přemýšlet zdravě" - vaření a suroviny
  • budete mít přehled o tom, CO jíte 

 

Štítky: 
Datum: 
Sobota, 13 Červen, 2015

Autor článku

Mgr. Martina Vrbická

Na tomto webu tvořím jídelníčky, články a diskuze a jsem tu pro Váspomoci Vám se zdravým jídelníčkem, a pro Vaše dotazy a podporu v nesnázích.

Ve své práci a při tvoření jídelníčků kladu hlavní důraz na používání běžně dostupných potravin, ne nějakých výživových doplňků.